Vabilo na spletno delavnico: »Kako oblikovati in razviti 5-zvezdično doživetje«

Občina Cerkno v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno organizira spletno delavnico z naslovom »Kako oblikovati in razviti 5-zvezdično doživetje«, ki bo v četrtek, 18. novembra, ob 16.30, preko ZOOM platforme.

Destinacija Cerkno ima s številnimi danostmi velik potencial za razvoj  edinstvenih, avtentičnih doživetij premium kakovosti, ki podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia in prispevajo k pozicioniranju Slovenije v skladu z zastavljeno vizijo »Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja«. Na izobraževalni delavnici boste izvedeli kako nadgraditi svojo turistično ponudbo in zakaj je smiselno oblikovanje turističnega produkta, ki temelji na edinstvenem doživetju.

Vsebina spletne delavnice

  • Zakaj koncept 5-zvezdičnih doživetij – trendi novega luksuza, v katerem so vse bolj iskana avtentična in personalizirana doživetja;
  • vizija Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja – kako se v njej prepoznava Cerkno (vidik zeleno, butično in 5-zvezdična doživetja) in kje so priložnosti za krepitev njegove pozicije;
  • kdo so ciljne skupine za ta doživetja in kaj pričakujejo;
  • kaj lahko od tovrstnih doživetji pridobi destinacija in kaj posamezen ponudnik;
  • predstavitev kriterijev, priporočil in korakov – kako se lotiti oblikovanja doživetja;
  • predstavitev primerov dobrih praks – sprehodili se bomo skozi primere tovrstnih doživetij – kaj se lahko kot destinacija in/ali ponudniki od njih naučimo, identifikacija potenciala destinacije za razvoj tovrstnih doživetij;
  • aktiviranje udeležencev, da začnemo razmišljati o povezovanju in nadgradnji ponudbe/doživetij po teh kriterijih.

Izvajalka: Miša Novak (ALOHAS) si je v svoji 25-letni karieri v turizmu nabrala oblico raznolikih izkušenj.

V okviru 5-zvezdičnih doživetij je zunanja članica (in predsednica) komisije za ocenjevanje Slovenia Unique Experiences pri Slovenski turistični organizaciji, v podporo razlagi kriterijev je za STO pripravila Priročnik za 5-zvezdična doživetja. Trenutno se kot članica ekipe loteva priprave nove krovne strategije slovenskega turizma do leta 2028.

Kako bo potekalo: Delavnica bo potekala preko spletanatančneje preko ZOOM platforme. Povezavo do dogodka boste na dan izvedbe prejeli na vaš elektronski naslov.

Predvideno trajanje: 3 ure

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 4 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o., Občina Logatec in Občina Cerkno.

Lepo vabljeni!