V Cerknem nov turistični produkt za družine – Termalkova pustolovščina

Občina Cerkno je v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno in Hotelom Cerkno v okviru projekta FORMICA 4 Cerkno-Idrija-Logatec razvila turistični produkt namenjen družinam z mlajšimi otroki. Zaradi izrazitega pomanjkanja turistične ponudbe za družine, je nastal produkt, ki temelji na nadgradnji prve geotermalne učne poti v Sloveniji, zasnovani leta 2018 znotraj mednarodnega projekta GRETA. Doživetje vključuje geotermalne posebnosti ter le-te družinam z mlajšimi otroki predstavi na zabaven in poljuden način. V sodelovanju z Vrtcem Peter Klepec Cerkno, je v sredo, 23. junija,  potekala pilotna izvedba. Vrtčevska skupina Mravljice, se je tako pod vodstvom vzgojiteljic podala na dogodivščino izvedeno s strani ekipe prodaje Hotela Cerkno ter LTO Laufar Cerkno.

Udeleženci Termalkove pustolovščine se sicer samostojno odpravijo na interaktivno tematsko pot, pri čemer jih imaginarno ustvarjen lik Termalko, s pomočjo zemljevida, namigov na zgibanki in napotkov na informacijskih tablah, popelje do geotermalnih točk, ki se nahajajo v središču Cerkna. Pustolovščina se prične v Turistično informacijskem centru, kjer udeleženci prejmejo zgibanko, prvi namig za skrito geslo, ter prvi žig. Pot jih popelje še na razgledno točko Brdce, v Cerkljanski muzej, do najgloblje vrtine v Sloveniji, pred Večnamenski center Cerkno, do Energetskega eko parka OŠ Cerkno z brunarico, ter v Terme Cerkno. Udeleženci na informacijskih tablah ob posameznih točkah prejemajo namige za skrito geslo in napotke za premik do nove točke. Na zadnji točki – v Termah Cerkno, dokončno izpolnijo skrito geslo na zgibanki, prejmejo zadnji žig ter si tako prislužijo Termalkovo nagrado.

Turistični produkt, ki bo v prihodnjih dveh letih doživel še nadgradnjo, je nedvomno pomembna obogatitev turistične ponudbe, ki bo pripomogla h kvalitetnemu preživljanju oddiha družin na destinaciji.